Close Menu
Accentul Zilei
    What's Hot

    Raport: 76,3% dintre gospodăriile sărace energetic sunt rurale

    iunie 24, 2025

    Comisia de la Penitenciarul Târgșor a acceptat eliberarea Elenei Udrea.

    iunie 24, 2025

    Apă îmbuteliată contaminată descoperită de ANPC.

    iunie 24, 2025
    Accentul Zilei
    • Home
    • Justitie
    • Diverse
    • Politica
    • Sanatate
    • Advertoriale
    • Anunțuri comerciale
    • Editoriale
    • Social
    • Contact
    Accentul Zilei
    Home»Sanatate»Cristian Popescu Piedone a închis un restaurant chinezesc: „Gândaci, infecție, gaz improvizat, pericol!”
    Sanatate

    Cristian Popescu Piedone a închis un restaurant chinezesc: „Gândaci, infecție, gaz improvizat, pericol!”

    martie 13, 2025Niciun comentariu3 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr Copy Link Email
    Cristian Popescu Piedone a inchis un restaurant chinezesc Gandaci infectie gaz improvizat pericol
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email Copy Link

    Controlul ANPC: O radiografie a dezastrului igienico-sanitar

    Într-un episod care ridică semne de întrebare asupra standardelor de siguranță alimentară, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a descoperit nereguli grave într-un restaurant cu specific chinezesc din București. Sub conducerea lui Cristian Popescu Piedone, inspectorii au identificat o serie de deficiențe care pun în pericol sănătatea publică și integritatea consumatorilor.

    Printre cele mai șocante descoperiri se numără prezența gândacilor de bucătărie, atât vii, cât și morți, în diferite stadii de dezvoltare. De asemenea, improvizațiile la instalațiile de gaz au fost catalogate drept un pericol iminent, fiind descrise de Piedone ca o amenințare de tip „bum, cartier!”.

    Materii prime nesigure și condiții improprii de depozitare

    Inspectorii ANPC au constatat că materiile prime utilizate nu aveau etichete care să indice data de expirare, iar condițiile de depozitare erau departe de standardele minime acceptabile. Ouăle erau păstrate la temperatura ambientală, iar peștele era depozitat în condiții improprii. Mai mult, legumele congelate erau scoase din ambalajele originale și introduse în saci din rafie, o practică ce ridică serioase probleme de siguranță alimentară.

    În timpul controlului, Cristian Popescu Piedone a remarcat starea deplorabilă a ustensilelor de bucătărie, care prezentau depuneri masive de arsuri, rugină și deformări. Agregatele frigorifice erau neigienizate, cu depuneri de mizerie și rugină, iar hotele aveau grăsimi scurse colectate în tăvi improvizate, amplasate deasupra zonelor de preparare termică.

    Infrastructură degradată și lipsa conformității

    Pe lângă problemele legate de igienă, infrastructura restaurantului era într-o stare avansată de degradare. Pereții exfoliați, mobilierul rupt și prizele neizolate completau tabloul unui mediu total nepotrivit pentru activitatea de alimentație publică. Unitățile de aer condiționat erau neigienizate, iar lipsa metrologiei cântarelor a fost un alt aspect sancționat de ANPC.

    În plus, operatorul economic nu respecta reglementările privind informarea consumatorilor despre utilizarea ingredientelor alergene, încălcând astfel prevederile ordinelor ANPC nr. 201/2022 și nr. 83/2016. Aceste deficiențe subliniază o lipsă flagrantă de responsabilitate față de sănătatea și siguranța clienților.

    Sancțiuni și măsuri drastice

    Ca urmare a acestor constatări, ANPC a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 90.000 de lei și a dispus oprirea temporară a activității restaurantului. De asemenea, s-a propus închiderea temporară a unității pentru o perioadă de până la șase luni, timp în care operatorul economic este obligat să remedieze toate deficiențele constatate.

    Acest caz evidențiază necesitatea unor controale mai frecvente și mai riguroase în sectorul alimentației publice, pentru a preveni astfel de situații care pun în pericol sănătatea consumatorilor. De asemenea, ridică întrebări despre eficiența mecanismelor de reglementare și supraveghere existente, precum și despre responsabilitatea operatorilor economici în respectarea standardelor de siguranță alimentară.

    Sursa: www.antena3.ro/actualitate/cristian-popescu-piedone-a-inchis-un-restaurant-chinezesc-gandaci-de-bucatarie-e-infectie-improvizatie-de-la-gaz-cartier-bum-739162.html

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Telegram Email Copy Link
    admin
    • Website

    Related Posts

    Apă îmbuteliată contaminată descoperită de ANPC.

    iunie 24, 2025

    Furnizarea apei menajere reluată temporar la Târnăveni

    iunie 23, 2025

    Un autocar s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui

    iunie 22, 2025

    Comments are closed.

    Top Posts

    Percheziție absurdă la familia Talpoș pentru o firmă din Estonia: Cum încearcă BNR și AFM să intimideze pe cei care au câștigat în instanță

    iunie 5, 2025

    CSM inventează proceduri juridice pentru mușamalizarea scandalului Antik Levente și Țarcă Gabriela

    aprilie 3, 2025

    DNA mușamalizează jaful de 20 miliarde RON al lui Neculaescu dar percheziționează victimele: România 2025, primii pași spre dictatura de tip nord-coreean

    iunie 20, 2025

    Când transparența deranjează: Angajații din sistemul social românesc folosesc presa pentru a bloca reformele administrative

    mai 23, 2025
    Don't Miss

    Raport: 76,3% dintre gospodăriile sărace energetic sunt rurale

    iunie 24, 20252 Mins Read

    Criza Energetică în România: O Realitate Alarmantă Un raport recent publicat de Observatorul Român al…

    Comisia de la Penitenciarul Târgșor a acceptat eliberarea Elenei Udrea.

    iunie 24, 2025

    Apă îmbuteliată contaminată descoperită de ANPC.

    iunie 24, 2025

    Cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea, va fi închis azi

    iunie 24, 2025
    • Politica cookies
    • Politica de Confidențialitate
    • Termeni și Condiții
    • Contact
    • Facebook

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.