Majoritatea românilor au făcut deja cumpărăturile pentru masa de sărbători, iar până în ziua de Paște trebuie să mai pună la punct și cadourile. Cele mai căutate daruri rămân în continuare coşurile cu preparate tradiţionale, vin şi dulciuri. Oferite celor dragi sau angajaţilor din companii, coșurile cadou pline cu bunătăți specifice Sărbătorilor Pascale au fost și anul acesta cele mai căutate. Bugetele alocate pentru aceste atenții sunt însă semnificativ mai mari decât anul trecut. ”Perioada aceasta de sărbători este una aglomerată ca în fiecare an pentru noi cei care lucrăm cu ciocolata. Am avut foarte multe comenzi pentru pralinele în formă de ouă, unele mai mari, altele mai mici în funcție de cum a avut fiecare companie bugetul”, a spus Roxana Știrbu, proprietar atelier ciocolată.
”Cele mai solicitate au fost cele cu vin și cozonac, însă noi completăm cu specialități din brânzeturi maturate și carne, produse local”, a precizat Alina Iancu, promoter brânzeturi și vinuri locale. Prețul pentru un astfel de cadou porneşte de la 200 de lei şi poate depăşi 1.000. ”Coșurile de anul acesta au fost în jur de 200-250 de lei. Clienții au alocat, în general, cam același buget față de anul trecut. Un pic mai crescut pentru că și prețurile noastre au crescut cu 10% față de anul trecut”, a precizat Roxana Știrbu, proprietar atelier ciocolată.
”S-a simțit o scădere între 15 si 20 %, însă prețul pe cadou a rămas aproximativ la fel. Pentru angajat undeva la 250 de lei, iar pentru top management până la 2.500 de lei”, a spus Alina Iancu, promoter brânzeturi și vinuri locale.
”Cu ce ne-am obișnuit noi în atâția ani de comerț cu cadouri de sărbători este că în fiecare an clientul își dorește ceva nou, special și mai ales clientul care revine în același loc și atunci este foarte important ca în fiecare an compoziția cadourilor tale să fie diferită”, a precizat Georgiana Ciocirlan, proprietar magazin.