O floare românească, unică în Europa, este învăluită de legende deosebite și mister. Klaus Iohannis a promulgat legea prin care aceasta a devenit floarea națională a României.
Legendele și misterele care înconjoară bujorul românesc aduc o notă de farmec și reverie în peisajul natural al României. Acești nobili emisari ai primăverii, bujorii își desfășoară petalele delicate într-un spectacol captivant, inspirându-i pe cei care se opresc să le admire să pătrundă într-o lume încărcată de simbolism și frumusețe.
Conform legendei străvechi, bujorii românești sunt semnul pământului înroșit de sângele eroilor moldoveni căzuți în lupta de la Roșcani, în 1574. Această poveste adânc înrădăcinată în tradiția și istoria României conferă bujorilor o semnificație aparte, transformându-i într-un simbol al curajului, sacrificiului și rezistenței.
Bujorul românesc este o specie de floare unică în Europa, care se găseşte numai la noi în țară. Zilele acestea, bujorii înfloriți din Grădina Botanică Galați oferă un spectacol de culoare și miresme. „Chiar dacă la meteo s-a anunțat vreme ploioasă, bujorii din Grădina Botanică Galați insistă să veniți să-i vedeți înfloriți! Afară este încă soare și o plimbare în mijlocul naturii este binevenit”, au anunțat reprezentanții Complexului Muzeal de Științele ale Naturii într-un mesaj însoțit cu bujorii înfloriți.
Legendele spun că cei care rup florile de bujor vor fi atacaţi de ciocănitori. Pe de altă parte, legea este fermă în privința protejării plantelor rare și a biodiversității. Persoanele care încalcă aceste reglementări riscă amenzi semnificative. Conform OUG nr. 195/2005, amenzile pentru persoanele fizice pot ajunge între 5.000 și 10.000 de lei, în timp ce persoanele juridice pot fi sancționate cu sume cuprinse între 30.000 și 60.000 de lei.