Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de vreme severă, valabilă până mâine, ora 22:00.
IGSU a lansat o serie de recomandări pentru protecţia populaţiei. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) este în vigoare o atenționare meteorologică de vreme severă, valabilă până mâine, ora 22:00.
Sunt așteptate intensificări ale vântului, vijelii – în intervalul 1 aprilie, ora 20.00 – 2 aprilie, ora 08.00, vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.
De asemenea, pe parcursul zilei de marți, 2 aprilie, în intervalul orar 08.00 – 22.00, vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.
Sunt așteptate intensificări susținute ale vântului – în data de 2 aprilie, intervalul orar 08.00 – 18.00, vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.
În acest context, IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania a lansat o serie de recomandări.
Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime. Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii. Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.
Info: https://www.meteoromania.ro/avertizari/
Sursa: Antena 3