Alegerile din acest an par să aibă şi susţinerea proniei cereşti
La fel ca în 1990, la primele alegeri după Revoluţie, românii votează în Duminica Vindecării orbului din naştere. Poate că oamenii ar putea să întrevadă mai bine situaţia politică a ţării şi să îi creioneze prin votul lor un viitor mai bun.
9 iunence 2024 este, potrivit Calendarului Ortodox, Duminica a VI-a după Paşti, cunoscută drept cea a Vindecării orbului din naştere.
“În Duminica a VI-a după Paști, Biserica face pomenirea Orbului din naștere. Minunea săvârșită de Hristos cu orbul din naștere a uimit multa lume. Numai fariseii si mai marii Templului nu doresc sa accepte ca este posibil ca Hristos sa redea cuiva vederea”, se arată pe site-ul CrestinOrtodox.ro.
„Remarcăm faptul că Iisus săvârşeşte această minune întrucât însăşi boala acestui orb din naştere este rezultatul unei hotărâri a lui Dumnezeu, o tainică lucrare a Lui în lume pentru întărirea credinţei celor care Îl iubesc pe El şi pentru mustrarea celor care deşi au ochi trupeşti nu au vedere duhovnicească”, explică şi Patriarhul Daniel, potrivit Basilica.ro.
„Pentru două motive îl unge cu tină pe acest orb din naştere şi îl trimite la scăldătoarea Siloamului. În primul rând, pentru ca să constate smerenia lui adâncă și credința lui puternică. În al doilea rând, ca să vadă cât mai multă lume că a mers orb la scăldătoarea Siloamului și s-a întors văzător. Când i-a spus Mergi de te spală în scăldătoarea Siloamului, acest orb din naștere arată o smerenie copleșitoare și o credință că ceea ce îi spune Iisus se va împlini”, mai arată capul BOR.
Calendar ortodox 9 iunie 2024. Ce sfânt valoros sărbătorim astăzi
Pe data de 9 iunie, este prăznuit Sfântul Chiril al Alexandriei, cel care a fost episcop și și-a adus o mare contribuție în mărirea Fecioarei Maria.
Sfântul Chiril al Alexandriei a fost nepotul arhiepiscopului Teofil al Alexandriei. Pe 18 octombrie 412, la patru zile după moartea unchiului său, el a fost ales întâistătător al scaunului Alexandriei, conform site-ului crestinortodox.ro.
Sfântul Chiril a combătut învățătura lui Nestorie, care susținea că în Hristos există două persoane distincte: una dumnezeiască, a Fiului lui Dumnezeu, născut din veșnicie din Tatăl, și alta omenească, a lui Iisus Hristos, născut din Fecioara Maria. Această doctrină, contrară Sfintei Scripturi, implica faptul că Maica Domnului nu poate fi numită „Născătoare de Dumnezeu”, ci doar „Născătoare de om”.
Sfântul Chiril al Alexandriei a învățat că în Hristos există două firi, una dumnezeiască și una omenească, unite într-o singură persoană. Sinodul al III-lea ecumenic de la Efes din anul 431 a recunoscut oficial titlul de „Theotokos” pentru Maica Domnului. Sfântul Chiril al Alexandriei a trecut la cele veșnice în anul 444.
Sursa: Antena3.ro