Mai mulți preoți din țară vor săvârși de Buna Vestire, slujba de Maslu, pentru vindecarea trupească și spirituală. Credincioșii pot aduce mai multe obiecte la biserică pentru a fi sfințite și a avea parte de protecție, sănătate și belșug.
În tradiția ortodoxă, Taina Sfântului Maslu reprezintă o rugăciune pentru credincioși și cei bolnavi oferindu-le harul vindecării și al iertării păcatelor. Această slujbă constă în ungerea cu untdelemn sfințit însoțită de rugăciuni rostite de preoți și sfințirea obiectelor aduse de credincioși.
Cunoscut și sub numele de eleoungere, denumire ce derivă din grecescul pentru ungere cu untdelemn, Sfântul Maslu este una dintre cele șapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe.
La această slujbă se aduc untdelemn, făină și lumânări, simbolizând începutul unei noi vieți după vindecare sau spre vindecare. Ele aduc sănătate, protecție și belșug. Cele șapte lumânări reprezintă darurile Duhului Sfânt.
Uleiul și făina rămase de la Sfântul Maslu sunt folosite pentru a face o prescură, consumată în familie, deoarece este considerată sfântă și nu trebuie aruncată.
Rânduiala Tainei Sfântului Maslu cuprinde rugăciuni pentru sfințirea untdelemnului, ungerea celor bolnavi, citirea fragmentelor de Apostol și Evanghelie, rugăciuni de iertare și vindecare, având ca scop atât vindecarea trupească, cât și cea spirituală.
Cele șapte rugăciuni rostite în cadrul slujbei Sfântului Maslu aduc mângâiere sufletului și ușurare trupului, subliniind importanța tămăduirii duhovnicești. Fiecare rugăciune se concentrează asupra unui aspect specific, dar toate se îndreaptă spre vindecare și iertare.
Credincioșii participanți la această slujbă sunt îndrumați către pocăință, pace și liniște spirituală, prin rugăciunile și citirile sfinte ce le pătrund sufletul cu putere și înțelegere profundă, potrivit buna-vestire.net.