Traficul este restricționat pe DN1, în zona localității Făgăraș, unde a avut loc un accident în care au fost implicate un autoturism și un camion. Șoferul autoturismului a murit.
Autoturismul ar fi pătruns în intersecție pe drumul prioritar, loc în care ar fi avut coliziunea dintre cele două vehicule, transmite IPJ Brașov. În urma impactului, persoana aflată la volanul autoturismului a murit. Conform ISU Brașov, este vorba de un bărbat de 41 de ani. La fața locului sunt prezente echipaje ale Poliției Rutiere și Serviciului Criminalistic care fac cercetări pentru lămurirea împrejurărilor și condițiilor în care s-a produs accidentul, scrie Mediafax.
Poliția Rutieră Brașov recomandă șoferilor să manifeste prudență în condus, să adapteze viteza la condițiile de drum și să respecte dispozițiile polițiștilor rutieri prezenți în zonă. Traficul rutier va fi reluat de îndată ce se vor finaliza activitățile de cercetare și îndepărtare a vehiculelor avariate de pe carosabil, anunță Poliția Brașov.
România devine ţara accidentului la minut, iar cele mai multe victime sunt pietoni. Suntem campioni europeni la numărul de accidente rutiere – peste o mie în fiecare zi! În fiecare an, cel puţin 1.600 de oameni îşi pierd viaţa pe drumurile publice. Ca să înțelegeți amploarea tragediei, 1.600 reprezintă populația unei comune. Astfel, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de decese în accidente rutiere raportat la un milion de locuitori, cu un număr alarmant de 86 înregistrate în 2022. Iar pe lângă tragedia pierderii unei vieți, vorbim și de costuri ridicate. Conform Autorității Rutiere Române, la nivelul anului 2017, costurile unui accident grav se apropiau de 770.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) la acea vreme, în timp ce un accident cu victime presupunea cheltuieli de aproape 5 milioane de lei, adică un 1 milion de euro. Astfel, dintr-un simplu calcul vedem că din cauza acestor accidente, se cheltuiesc sute de milioane de euro. Pietonii reprezintă 50% dintre persoanele decedate în accidentele produse pe stradă, 27,6% în cele care au avut loc pe drumuri naționale și 30,9% în evenimentele de pe drumuri județene.