Dezvăluiri Șocante: Jocuri Obscure de Putere în Albania
Într-un interviu recent, Sali Berisha, fostul președinte și premier al Albaniei, a făcut acuzații grave la adresa actualului prim-ministru, Edi Rama, implicându-l în activități ilegale și colaborări dubioase. Berisha susține că Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI, a fost angajat de Rama pentru a-l consilia în probleme de securitate, dar și în alte „activități obscure”.
Conexiuni Periculoase și Trafic de Influente
Documentele semnate de Engjell Agaci, secretarul general al consiliului de miniștri, confirmă angajarea lui Coldea. Mai mult, Berisha dezvăluie că Edi Rama a fost implicat în întâlniri cu membrii cartelului Sinaloa din Mexic, sugerând o posibilă colaborare în traficul de droguri. Unul dintre acești membri, Luftar Hysaj, ar fi primit chiar o licență pentru un cazinou în Vlora, ceea ce amplifică suspiciunile de corupție la nivel înalt.
Implicații Internaționale și Corupție
Acuzațiile se extind și la nivel internațional, implicând figuri precum șeful de contrainformații FBI pentru New York, McGonigal, și Dorian Duçka, fost vice-ministru în guvernul lui Rama. Berisha sugerează că aceștia au format un „binom pentru activitățile întunecate” ale lui Rama, gestionând operațiuni obscure și posibil ilegale. Duçka, condamnat în SUA pentru implicarea într-un dosar legat de Albania, ar fi avut un rol central în aceste operațiuni.
Un Narco-stat în Inima Europei?
Edi Rama este acuzat de transformarea Albaniei într-un „narco-stat”, primul de acest fel în Europa, conform lui Berisha. Fostul lider albanez descrie o țară captivă în mâinile cartelurilor de droguri și a cleptocrației, unde puterea nu se rotește, ci este monopolizată de actualul prim-ministru. Aceste afirmații, dacă sunt adevărate, ar putea avea implicații grave pentru stabilitatea regională și pentru lupta globală împotriva traficului de droguri și corupției.
Justiția Sub Control Politic?
În contextul acestor acuzații, Berisha sugerează că sistemul judiciar albanez ar putea fi folosit de Rama pentru a suprima opoziția politică, o practică pe care o compară cu perioadele de control politic al justiției în alte țări. Aceasta arată o posibilă eroziune a principiilor democratice în Albania, subminând statul de drept și alimentând un ciclu vicios de corupție și abuz de putere.
Concluzii
Acuzațiile lui Sali Berisha, deși sunt grave și necesită investigații amănunțite, aruncă o lumină sumbră asupra stării actuale a politicii și justiției în Albania. Ele ridică întrebări serioase despre integritatea liderilor politici și despre impactul lor asupra societății și ordinii legale. Este esențial ca aceste acuzații să fie tratate cu seriozitatea cuvenită, pentru a asigura transparența și justiția într-o regiune deja încărcată de conflicte și instabilitate.
2 comentarii
Pingback: Interviu cu Sali Berisha despre legăturile lui Coldea și Ducka cu Rama. - Reflexul Zilei
Pingback: Interviu cu Sali Berisha despre legăturile lui Coldea și Ducka cu Rama. -