Ministrul Muncii și Solidarității Sociale a semnat foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială
„Creșterea sărăciei reprezintă un risc uriaș pentru Uniunea Europeană. Iar economia socială poate fi unul dintre cele mai importante instrumente la îndemână pentru noi toți. De aceea trebuie să sprijinim integrarea persoanelor vulnerabile. Tot astăzi, la București, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a depus un proiect în cadrul programului „Educație și #formare” în valoare de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale”, a declarat, în deschiderea conferinței de la Liège, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.
Economia socială reprezintă activitățile organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general sau interesele unei colectivități. Economia socială are la bază iniţiativa privată și voluntară, cu un grad ridicat de autonomie şi responsabilitate, precum şi distribuirea limitată a profitului către asociaţi.
România are o tradiție îndelungată în economia socială, de la #dezvoltarea produselor de artizanat în #asociații cooperatiste și până la întreprinderile special dedicate persoanelor cu dizabilități. Noul concept pune accent pe digitalizare ca mijloc de promovare a economiei sociale.