Beneficiile ceaiului de busuioc
Busuiocul este o plantă cu efecte uimitoare asupra sănătății. Acesta poate fi adăugat în diverse preparate sau consumat sub formă de ceai.
Busuiocul are o istorie medicinală veche și bogată, proprietățile sale fiind cunoscute încă din cele mai vechi timpuri.
Această plantă este folosită adesea în bucătărie, datorită aromei intense pe care o oferă preparatelor.
Pe lângă rolul culinar, busuiocul este popular și datorită efectelor pe care le are asupra sănătății.
Pentru a ne bucura din plin de proprietățile sale, specialiștii recomandă consumul de busuioc proaspăt, acesta fiind bogat în vitamine și minerale, precum: vitamina A, vitamina C, calciu, vitamina K, mangan, magneziu, fier, zinc, potasiu.
Studiile au demonstrat capacitatea busuiocului de a reduce nivelul colesterolului „rău”, ajutând, de asemenea, și la scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Totodată, busuiocul are un puternic efect antioxidant, ajutând la prevenirea multor boli, inclusiv a cancerului, potrivit doc.ro.
Busuiocul are efecte umitoare asupra sănătății și atunci când este consumat sub formă de ceai.
De exemplu, ceaiul de busuioc poate ajuta la ameliorarea simptomelor generate de anxietate și stres, ajutând organismul să elibereze tensiunea acumulată. Totodată, în medicina tradițională, ceaiul de busuioc mai este folosit ca remediu pentru greață sau flatulență.
De asemenea, ceaiul de busuioc mai poate fi de ajutor pentru ameliorarea tulburărilor respiratorii, precum și pentru reducerea tensiunii arteriale.
Ceaiul de busuioc nu este indicat în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și în cazul persoanelor care urmează un tratament medicamentos.
Înainte de a începe să consumați ceai de busuioc, este important să vă informați medicul curant, astfel încât să puteți primi acceptul acestuia.
Sursa: Antena3.ro