Ora la care luăm micul dejun poate influența semnificativ durata și calitatea vieții
Un celebru medic cardiolog avertizează că timpul la care alegem să luăm micul dejun poate avea un impact major asupra duratei și calității vieții noastre. De asemenea, consumul cinei la ore târzii poate contribui la creșterea în greutate, iar obezitatea este cunoscută ca fiind un factor de risc pentru dezvoltarea bolilor de inimă.
Sfaturi pentru o viață sănătoasă de la Dr. Mary Branch
„Pentru a pierde în greutate, cel mai bine este să încercați să nu mâncați seara târziu. Postul intermitent poate ajuta în acest sens. Un obiectiv bun poate fi să terminați de mâncat până la ora 17:00 sau 18:00”, a declarat Dr. Mary Branch, medic în Statele Unite ale Americii. Medicul menționează că ia micul dejun zilnic la ora 07:45, ceea ce ajută la inițierea ritmului circadian pentru ziua respectivă și susține importanța unei mese înainte de începerea activităților zilnice pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea.
Beneficiile alegerii orei adecvate pentru micul dejun
Persoanele care aleg să ia micul dejun înainte de ora 08:00 și nu mai mănâncă nimic după ora 18:00 au șanse mai scăzute de a dezvolta boli de inimă. De asemenea, Dr. Branch subliniază că menținerea unei variații mai mici a orelor de mic dejun poate contribui la pierderea în greutate și recomandă consumul de proteine și reducerea grăsimilor și a zahărului în dieta zilnică.
Sursa: Antena3.ro